за кантората

Кантората на адвокат Орлин Боянов функционира от 1992г.

Адвокат Орлин Боянов е роден в гр. Добрич и е завършил Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” гр. София.

Стажувал е в Окръжен съд гр. Добрич и за периода  преди 1992г. е заемал различни прокурорски длъжности в гр. Добрич: мл. прокурор, зам. районен прокурор и районен прокурор в гр. Добрич и гр. Тервел.

От 1992г. е вписан като адвокат към Адвокатска колегия гр. Добрич.

Изборни длъжности в колегията: зам.председател на САК/Съвет на адвокатската колегия/, член на САК, председател на Контролен съвет.

Специализации:  наказателно право и процес в Санкт Петербург – Русия, квалификационни курсове по наказателно право и процес, търговско право, семейно право, гражданско-процесуално право, право на Европейския съюз и медиация.
Външни клиенти: страните от ЕС, Англия, Русия, Молдова, Турция.

През годините след нейното създаване през кантората са минали за обучение в срока на задължителния си стаж стажант-съдии, намерили по-късно успешна реализация в системата на съда, адвокатурата, банковата система  и  общинските и държавни органи.

При необходимост кантората работи съвместно с водещи адвокатски дружества и специалисти от София, Пловдив, Варна, Бургас и други областни центрове.